Pstrąg zawiera wiele witamin: z grupy A, B, D i E. To również bogactwo minerałów: fosforu, magnezu, selenu, wapnia, potasu oraz żelaza. Te wszystkie wartości sprawiają, że pstrąg uchodzi za wyjątkowo zdrową rybę i ważny składnik dobrze zbilansowanej diety. Dzięki tym wartościom polecany jest osobom chorującym na niedokrwistość, nadciśnienie, stres czy depresję, a powyższe zestawy minerałów pozytywnie działają na układ nerwowy człowieka. Jedzenie pstrąga świetnie wpływa również na układ krążenia i rekomenduje się go osobom z problemami kardiologicznymi.

Specjalizujemy się w wędzeniu pstrągów. W przypadku tej ryby ogromne znacznie ma jakość surowca, dlatego poświęcamy wiele czasu na selekcję gospodarstw, które dostarczają nam pstrągi, a następnie weryfikujemy skrupulatnie proces produkcji by osiągnąć wyłącznie najwyższą jakość.
Wędzony na gorąco filet z pstrąga sauté czy z pieprzem to klasyka smaku. Ryba ręcznie filetowana i wyselekcjonowana specjalnie dla najbardziej wymagających. Naturalny aromat uzyskujemy dzięki wędzeniu dymem z drewna bukowego.


SMAK SAUTE
Z PIEPRZEM