Produkcja

Doskonale wiemy, że najważniejsza jest jakość i świeżość ryb. Zaraz za nią, drugą kwestią jest dla nas smak. Traktujemy go niezwykle poważnie, pracując latami nad dopracowaniem naszych autorskich marynat czy procesów obróbki surowca, który trafia do naszego zakładu. Niezależnie od tego czy są to łososie, makrela, pstrągi czy niepozorne szprotki.

Wierzymy, że wyłączenie z najwyższej jakości surowca możemy przygotowywać wyroby o wyjątkowym smaku. Dlatego doskonale wiemy, kiedy i gdzie zostały złowione ryby, które trafiają do naszego zakładu. Znamy rybaków i kontrolujemy ten proces od początku do końca. Dokładnie czyścimy i filetujemy ryby, a następnie solimy, marynujemy, uszlachetniamy, by pokreślić ich smak. W procesach tych używamy wyłącznie naturalnych składników.

Od tego momentu nasze ryby są wstępnie przygotowane do wędzenia lub pieczenia. Wszystkie nasze receptury są autorskie, dopracowywane przez lata i wciąż ulepszane. W marynatach wykorzystujemy jedynie naturalne dodatki, przyprawy i zioła, które doskonale podkreślają delikatny smak ryby. Podczas wędzenia wykorzystujemy prawdziwe drewno bukowo-olchowe, lub bukowe, nadające rybom niesamowitego aromatu. Zainspirowani tradycjami skandynawskimi wdrożyliśmy nowy segment ryb czyli ryby pieczone, zyskując pełne smaku mięso o soczystej i delikatnej strukturze.

Nasze gotowe produkty są pakowane i sprzedawane w tzw. skin packach, pozwalając konsumentowi dokładnie obejrzeć apetyczny produkt tuż przez zakupem. Asortyment dostępny w sklepie jest skierowany do ludzi świadomych zalet spożywania ryb, wysoko ceniących swoje zdrowie i aktywnie szukających marek oferujących tzw. „czystą etykietę”.

By móc sprostać wymaganiom najbardziej wymagających klientów, w naszym pomorskim zakładzie na obszarze 4000 m2 znajduje się 4 linie produkcyjne. Prawie 100 pracowników przetwarza dziennie 60 ton surowca. Wykwalifikowani specjaliści i nowoczesny sprzęt gwarantują realizację produktów o najwyższej jakości i najlepszym smaku, które wyróżniają nasze produkty na rynku.