Makrele żyją w zimnych wodach morza północnego, gdzie wiodą bardzo aktywne życie i stale się przemieszczają. Dzięki temu makrela jest bardzo zdrowa, posiada wiele składników odżywczych i witamin, a do tego niewiele kalorii. Mięso makreli jest doskonałym źródłem białka, w tym aminokwasów egzogennych. Zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe z grupy omega-3, które regulują poziom trójglicerydów we krwi, poprawiają ukrwienie i sprężystość naczyń krwionośnych. To również bogactwo fosforu, potasu, ale także selenu, który chroni przed wolnymi rodnikami. Dodatkowo w mięsie występują witaminy A oraz D, co oznacza, że wspiera zapobieganie występowania stanów zapalnych, poprawia samopoczucie, a także ma pozytywny wpływ na skórę i wzrok.

Gdy trafia do naszego zakładu, każda partia jest badana i oceniana jakościowo. Po przejściu przez kwalifikację jakościową, filety są solone i marynowane, a następnie poddawane wędzeniu naturalnym dymem z drewna bukowo-olchowego. Wędzone filety z makreli w wersji z pieprzem i delikatnych ziół to nowa odsłona klasycznego produktu. Nasz unikalny proces produkcji pozwala utrzymać naturalnie soczystą i delikatną strukturę mięsa.

Tak przyrządzona ryba jest doskonała na śniadanie, lunch czy jako przekąska.




NATURALNY SMAK


Z PIEPRZEM


Z ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI