Makrele żyją w zimnych wodach morza północnego, gdzie wiodą bardzo aktywne życie i stale się przemieszczają. Dzięki temu makrela jest bardzo zdrowa, posiada wiele składników odżywczych i witamin, a do tego niewiele kalorii. Mięso makreli jest doskonałym źródłem białka, w tym aminokwasów egzogennych. Zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe z grupy omega-3, które regulują poziom trójglicerydów we krwi, poprawiają ukrwienie i sprężystość naczyń krwionośnych. To również bogactwo fosforu, potasu, ale także selenu, który chroni przed wolnymi rodnikami. Dodatkowo w mięsie występują witaminy A oraz D, co oznacza, że wspiera zapobieganie występowania stanów zapalnych, poprawia samopoczucie, a także ma pozytywny wpływ na skórę i wzrok.

Najważniejszy etap dla jakości makreli to zamrożenie ryby bezpośrednio po odłowieniu. Tylko taki sposób obróbki gwarantuje jakość dalszych procesów. Gdy ryba trafia do naszego zakładu, jej delikatne mięso jest poddawane filetowaniu, marynowaniu i uważnemu pieczeniu. Pieczone filety z makreli w wersji saute oraz z dodatkiem ostrego chili i delikatnych ziół prowansalskich to nowa odsłona klasycznej makreli. Dzięki pieczeniu utrzymujemy naturalnie soczystą i delikatną strukturę mięsa.

Tak przyrządzona ryba jest doskonała na śniadanie, lunch czy jako przekąska.


NATURALNY SMAK
Z PAPRYCZKĄ CHILI
Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM