Makrela Pieczona – słodkie chili

Makrela to zdecydowanie najpopularniejsza ryba w Polsce. Jest bardzo często spożywana przez Polaków ze względu na doskonały smak i cenne wartości zdrowotne. Stanowi bogate źródło kwasów omega-3, zmniejszających  ryzyko wystąpienia miażdżycy i innych chorób serca, a także białka i witamin, które m.in. chronią oczy, poprawiają stan skóry oraz wzmacniają kości i zęby.

Dzięki połączeniu pysznej ryby z aromatyczną przyprawą słodkie chili makrela zyskała  całkowicie NOWY paprykowo słodki smak. Natomiast dopracowany proces pieczenia sprawił, że jej mięso stało się niezwykle soczyste i delikatne. Tak powstała jedyna taka na polskim rynku produktów rybnych Pieczona Makrela o smaku słodkie chili od FJØRD FISKURSSON. Sprawdzi się idealnie solo, a także jako główny składnik pełnowartościowego posiłku i przystawek.